Nasz podręcznik to nieocenione źródło wiedzy dla wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem żywności dla instytucji publicznych, takich jak placówki edukacyjne czy opieki społecznej.
Co znajdziesz w naszym podręczniku?
- Kryteria zrównoważonych zamówień publicznych
- Kryteria jakościowe produktów spożywczych podzielone wg 6 grup (zgodnie z kodami CPV)
- Wskazówki dotyczące profesjonalnych procedur zakupowych.
Dlaczego warto pobrać nasz podręcznik?
- Niezastąpione źródło wiedzy dla instytucji publicznych i dostawców żywności.
- Pomoc w tworzeniu lepszych i bardziej efektywnych zamówień publicznych.
- Poprawa jakości żywności dostarczanej do placówek edukacyjnych.
- Wspieranie zdrowego żywienia i dobrobytu społeczeństwa.
Jest to pierwsze wydanie naszego podręcznika, w którym znajdują się propozycje zapisów. Chcemy, aby było on jak najbardziej praktyczny i użyteczny. Dlatego oddajemy go w Wasze ręce! Korzystajcie, komentujcie i dajcie znać co i jak możemy poprawić!
Razem możemy uczynić zamówienia publiczne żywności bardziej profesjonalnymi i korzystnymi dla wszystkich, a posiłki publiczne nie tylko zdrowymi, ale i pysznymi!